Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Napi ige július 20.

2023.07.20

Pál első levele a Timóteushoz 6,17-21

A gazdagokról

17Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk. 18A gazdagok tegyenek jót, legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, 19gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet.

A letétbe adott kincs megőrzése. Áldás

20Timóteus, őrizd meg a rád bízott kincset. Fordulj el a hazug módon ismeretnek nevezett szentségtelen, üres beszédektől és ellenvetésektől, 21amelyeket egyesek elfogadva eltévelyedtek a hittől. A kegyelem veletek!

Cófár második beszéde: A gonoszok jóléte mulandó

Jób könyve 20

1Megszólalt a naamái Cófár, és ezt mondta: 2Azért kényszerít ingerültségem feleletre, és amiatt van nyugtalanság bennem, 3mert megszégyenítő kioktatást hallok. De értelmes lelkem megadja a választ. 4Tudod-e azt, hogy ősidőktől fogva, amióta csak ember került a földre, 5a bűnösök vigadozása nem tarthat sokáig, és az elvetemültek öröme csak egy pillanat? 6Ha az égig nőne is büszkesége, és a felleget érné is feje, 7semmivé lesz örökre, mint a ganéj, és akik látták, majd ezt kérdik: Hová lett? 8Elrepül, mint az álom, és nem találják. Eltűnik, mint az éjszakai látomás. 9Nem ragyog már rá senkinek a szeme, lakóhelyén többé nem törődnek vele. 10Fiai a nincstelenek kedvében járnak, mert megszerzett vagyonát vissza kell szolgáltatnia. 11Ha ifjúi erőtől duzzadtak is tagjai, az vele együtt a porba hanyatlik. 12Ha édes szájában a gonoszság, és nyelvével szopogatja azt, 13ha sajnálja lenyelni, és ínyénél tartogatja, 14eledele átváltozik gyomrában, viperaméreggé lesz benne. 15Gazdagságot nyelt, de kihányja, hasából is kihajtja az Isten. 16Vipera mérgét szívja, áspiskígyó marása gyilkolja meg, 17hogy ne gyönyörködjék a folyóvizekben, a tejjel és mézzel folyó patakokban. 18Vissza kell hogy adja, amit felhalmozott, nem élvezheti, felvásárolt vagyonának sem tud majd örülni. 19Hiszen tönkretette, cserbenhagyta a nincsteleneket. Házat rabolt, de nem építheti majd tovább. 20Mivel gyomra nem tudta, mi az elég, értékeit nem mentheti meg. 21Falánksága semmit sem hagyott meg, ezért nem lesz tartós a jóléte. 22Bár nagy bőségben él, szorult helyzetbe jut, egyszerre sújt le rá az összes nyomorúság. 23Amikor meg akarja tölteni a hasát, rábocsátja izzó haragját, záporként hullatja rá evés közben. 24Amikor vasfegyver elől menekül, ércíjjal lövik át. 25Kirántja, és kijön a hátából, csillogó nyíl az epéjéből. Rémület fogja el. 26Sűrű sötétség lesz az osztályrésze, tűz emészti meg, amelyet nem ember szított. Aki sátrában megmaradt, azt is veszedelem éri. 27Leleplezi bűnét az ég, és ellene támad a föld. 28Házának jövedelmét elhurcolják, szétfolyik Isten haragja napján. 29Ezt kapja a bűnös ember osztályrészül az Istentől, ezt örökli beszédéért Istentől.

Részletek

Dátum:
2023.07.20
Esemény kategória:
Ugrás az oldal tetejére