Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Napi ige július 17.

2023.07.17

Pál első levele a Timóteushoz 5,17-25

A presbiterekről

17A vezetésben bevált presbiterek kétszeres megbecsülést érdemelnek: elsősorban azok, akik az igehirdetésben és a tanításban fáradoznak. 18Mert azt mondja az Írás: „Nyomtató ökörnek ne kösd be a száját”, és „Méltó a munkás a maga bérére”. 19Presbiter ellen vádat ne fogadj el, csak „két vagy három tanú szavára”. 20Akik vétkeznek, azokat mindenki előtt fedd meg, hogy a többiekben is félelem támadjon.

A gyülekezet vezetése részrehajlás nélkül

21Kérve kérlek Istenre, Krisztus Jézusra és a választott angyalokra, hogy tartsd meg ezeket előítélet nélkül, és semmit se tégy részrehajlásból. 22A kézrátételt ne siesd el senkinél! Mások bűneiben ne légy részes! Tisztán őrizd meg önmagadat! 23Ezután ne csak vizet igyál, hanem – gyomrodra és gyakori gyengélkedésedre való tekintettel – élj egy kevés borral is. 24Némely ember bűnei nyilvánvalók, és előtte mennek az ítéletre; mások bűnei viszont csak később derülnek ki. 25Ugyanígy nyilvánvalók a jó cselekedetek is, és amelyek másfélék, azok sem rejthetők el.

Jób könyve 17

1Lelkem összetört, napjaim peregnek, vár rám a temető!

Jób barátai rosszindulatúak

2Bizony, gúnyolódásban van csak részem, gáncsoskodásaik miatt le sem hunyom a szemem. 3Tedd meg, vállalj értem kezességet! Ki más kezeskednék értem? 4Mert szívükből eltávolítottad az értelmet, azért nem engeded fölülkerekedni őket. 5Mások előtt prédával dicsekszik, miközben elsorvadnak fiai: 6így tett példázattá az emberek előtt; olyan lettem, mint akit arcul köptek. 7Tekintetem elhomályosodott a bosszúság miatt, minden tagom olyan, mint az árnyék. 8Elszörnyednek ezen a becsületesek, és az ártatlan felindul az elvetemült miatt. 9De az igaz ragaszkodik a maga útjához, és aki tiszta kezű, annak megnő az ereje. 10De jöjjetek csak mindnyájan újra, úgysem találok bölcset köztetek!

Jób készül a halálra

11Napjaim elmúltak, szétfoszlottak terveim, szívemnek vágyai. 12Ők az éjszakát nappallá akarják változtatni, mintha a világosság közelebb lenne, mint a sötétség. 13Ha abban kell reménykednem, hogy a holtak hazája a házam, a sötétségben vetettem meg az ágyam, 14ha a sírgödröt kell atyámnak neveznem, a férgeket pedig anyámnak és nővéremnek, 15hol van akkor az én reménységem? Ki láthat itt reménysugárt? 16Velem száll le a holtak hazájába, ha majd együtt a porba hanyatlunk.

Részletek

Dátum:
2023.07.17
Esemény kategória:
Ugrás az oldal tetejére