Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Napi ige január 19.

2023.01.19

Ézsaiás próféta könyve 32


1
Íme, igazságosan uralkodik majd egy király, és törvényesen fognak kormányozni a vezérek. 2Mindegyik olyan lesz, mint menedék a szél ellen és fedett hely a zivatar idején, mint patak a száraz tájon, mint hatalmas kőszál árnyéka a kiszikkadt földön. 3Nem lesznek bekötve a szemek, ha látni kell, figyelmesek lesznek a fülek, ha hallani kell. 4A meggondolatlanok ismerni fognak és szívükkel érteni, a dadogó nyelvűek pedig majd folyékonyan, világosan beszélnek. 5Nem nevezik többé a bolondot nemesnek, és a gazembert sem mondják tisztességesnek. 6Mert a bolond csak bolondot beszél, szívében álnokságot forral: elvetemülten jár el, és hazug dolgokat hirdet az ÚRról; éhezni hagyja az éhezőt, nem kínálja itallal a szomjazót. 7A gazembernek gonoszak az eszközei, és galádságot tervez: hazug beszéddel megrontja az alázatosokat, még ha igaza is van a szegénynek. 8De a nemes lelkű nemesen gondolkozik, és kitart a nemes dolgok mellett.

9Ti, könnyelmű asszonyok, halljátok meg szavam! Ti, elbizakodott leányok, figyeljetek beszédemre! 10Alig egy év múlva reszketni fogtok, ti, elbizakodottak, mert nem lesz többé szüret, nem lesz gyümölcsszedés! 11Borzadjatok, ti, könnyelműek, reszkessetek, ti, elbizakodottak! Vetkőzzetek meztelenre, csak ágyékkötőt öltsetek! 12Mellet verve gyászoljátok a gyönyörű mezőket, a termő szőlőtőkét, 13népem termőföldjét, melyet fölver a tövis és a gaz, és a vigadozó város sok vidám házát! 14Mert üres lesz a palota, elnémul a város zaja. A várhegy és a bástya örökre állatok búvóhelye lesz, zebrák viháncolnak ott, és nyájak legelésznek.

15Végül kiárad ránk a lélek a magasból. Akkor majd a puszta kertté válik, a kert pedig erdőnek látszik. 16A pusztában is jog lakik, a kertben igazság honol. 17Az igazság békét teremt, és az igazság a nyugalmat és a biztonságot szolgálja örökké. 18Békés hajlékban lakik majd a népem, biztonságos lakóhelyeken, gondtalan nyugalomban. 19De jégeső hull, és ledől az erdő, a város pedig elsüllyed a mélyben. 20Boldogok vagytok, akik mindenütt víz mellett vethettek, és szabadjára engedhetitek az ökröt és a szamarat.

Lukács evangéliuma 12,33-34

33Adjátok el vagyonotokat, és adjátok alamizsnául, szerezzetek magatoknak el nem avuló erszényeket, el nem fogyó kincset a mennyben, ahol a tolvaj nem férkőzhet hozzá, a moly sem emészti meg. 34Mert ahol a ti kincsetek van, ott lesz a ti szívetek is.

Részletek

Dátum:
2023.01.19
Esemény kategória:
Ugrás az oldal tetejére