Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Napi ige április 20.

2023.04.20

Márk evangéliuma 1,29-31

Jézus meggyógyítja Péter anyósát

29És azonnal, amint kijöttek a zsinagógából, elmentek Jakabbal és Jánossal együtt Simon és András házába. 30Simon anyósa lázasan feküdt, és azonnal szóltak felőle Jézusnak. 31Ő pedig odalépve megfogta a kezét, és talpra állította, úgyhogy az asszonyt elhagyta a láz, és szolgált nekik.

A krónikák első könyve 16,1-7

Dávid lévitákat rendel a szövetségládához

1Az Isten ládáját bevitték, és odatették annak a sátornak a közepére, amelyet Dávid vont fel. Akkor égőáldozatokat és békeáldozatokat mutattak be az Isten színe előtt. 2Miután Dávid bemutatta az égőáldozatokat és a békeáldozatokat, megáldotta a népet az ÚR nevében. 3Majd minden izráeli férfinak és nőnek osztott egy-egy darab kenyeret, préselt datolyát és aszú szőlőt.

4Dávid szolgálattevő lévitákat rendelt az ÚR ládája mellé szolgálatra, hogy hirdessék, magasztalják és dicsérjék az URat, Izráel Istenét.
5Ászáf volt a vezetőjük, a helyettese Zekarjá, továbbá Jeíél, Semírámót, Jehíél, Mattitjá, Elíáb, Benájá és Óbéd-Edóm. Jeíél lanton és citerán, Ászáf pedig cintányéron játszott. 6Benájá és Jahazíél papok voltak az állandó harsonások az ÚR szövetségládája előtt.
7Azon a napon bízta meg először Dávid Ászáfot és annak rokonságát, hogy magasztalják az URat.

Részletek

Dátum:
2023.04.20
Esemény kategória:
Ugrás az oldal tetejére