Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Napi ige április 17.

2023.04.17

Márk evangéliuma 1,12-15

Jézus megkísértése

12A Lélek pedig azonnal kivitte őt a pusztába. 13Negyven napig volt a pusztában, miközben kísértette a Sátán. Vadállatok között élt, és angyalok szolgáltak neki.

Jézus prédikálni kezd

14Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: 15Beteljesedett az idő, és elközelített az Isten országa. Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban!

A krónikák első könyve 14

Hírám barátsága Dáviddal

1Hírám, Tírusz királya követeket küldött Dávidhoz, azután cédrusfákat, kőműveseket és ácsmestereket, hogy palotát építsenek neki. 2Ekkor megértette Dávid, hogy az ÚR megerősítette a királyságát Izráelben, és hogy naggyá és magasztossá tette uralkodását népének, Izráelnek a javára.

Dávid feleségei

3Dávid több nőt is feleségül vett még Jeruzsálemben, és további fiakat és leányokat nemzett. 4Ez a nevük azoknak a gyermekeinek, akik Jeruzsálemben születtek: Sammúa, Sóbáb, Nátán és Salamon, 5Jibhár, Elísúa és Elpelet, 6Nógah, Nefeg és Jáfía, 7Elísámá, Beeljádá és Elífelet.

Dávid legyőzi a filiszteusokat

8Amikor meghallották a filiszteusok, hogy Dávidot fölkenték egész Izráel királyává, fölvonultak a filiszteusok mind, hogy megkeressék Dávidot. Meghallotta ezt Dávid, és kivonult ellenük. 9A filiszteusok megérkeztek, és ellepték a Refáím-völgyet. 10Akkor megkérdezte Dávid az Istent: Fölvonuljak-e a filiszteusok ellen? Kezembe adod-e őket? Az ÚR ezt felelte neki: Vonulj föl, kezedbe adom őket! 11Fölvonultak tehát Baal-Perácímba, és ott megverte őket Dávid. Akkor ezt mondta Dávid: Áttört az Isten általam ellenségeimen, mint víz a gáton! Ezért nevezték el azt a helyet Baal-Perácímnak. 12A filiszteusok otthagyták isteneiket, Dávid pedig azt parancsolta, hogy égessék el azokat.
13Később ismét ellepték a filiszteusok a völgyet. 14Ekkor Dávid újra megkérdezte az Istent, Isten pedig azt felelte neki: Ne vonulj közvetlenül utánuk, hanem kerüld meg őket, és a szederfák felől vonulj ellenük! 15Ha majd lépések neszét hallod a szederfák teteje felől, akkor szállj csatába, mert előtted megy Isten, hogy megverje a filiszteusok táborát! 16Dávid úgy tett, ahogyan megparancsolta neki az Isten, és vágták a filiszteusok seregét Gibeóntól Gézerig. 17Dávidnak híre ment minden országban, és az ÚR rettegést keltett iránta valamennyi nép között.

Részletek

Dátum:
2023.04.17
Esemény kategória:
Ugrás az oldal tetejére