Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Napi ige

március 6

3Móz 2

Az ételáldozat fajtái

1Ha valaki ételáldozatot mutat be az ÚRnak, finomliszt legyen az áldozata. Öntsön rá olajat, tegyen rá tömjént, 2és vigye el azt Áron fiaihoz, a papokhoz. A pap vegyen ki abból egy maroknyi finomlisztet, olajat meg az összes tömjént, és füstölögtesse el az oltáron ezt a részt emlékeztető áldozatként: kedves illatú tűzáldozat ez az ÚRnak. 3Ami megmarad az ételáldozatból, az legyen Ároné és a fiaié; igen szent az, mert az ÚR tűzáldozatából való.
4Ha kemencében sült ételáldozatot akarsz bemutatni, finomlisztből készült, olajjal gyúrt kovásztalan lepények vagy olajjal megkent kovásztalan lángosok legyenek azok. 5Ha áldozatod sütőlapon sült ételáldozat, akkor kovásztalan legyen, finomlisztből olajjal gyúrva. 6Tördeld darabokra, és önts rá olajat. Ételáldozat ez. 7Ha pedig áldozatod edényben készült ételáldozat, finomlisztből olajjal készüljön.
8Az így elkészített ételáldozatot vidd el az ÚRnak: vidd oda a paphoz, az pedig járuljon vele az oltárhoz. 9Vegyen ki a pap az ételáldozatból egy részt mint emlékeztető áldozatot, és füstölögtesse el az oltáron: kedves illatú tűzáldozat ez az ÚRnak. 10Ami megmarad az ételáldozatból, legyen Ároné és a fiaié; igen szent az, mert az ÚR tűzáldozatából való.
11Minden ételáldozat, amit bemutattok az ÚRnak, kovász nélkül készüljön. Semmit, ami kovásszal vagy mézzel készült, nem szabad tűzáldozatként elfüstölögtetni az ÚRnak. 12Az első termés áldozataként bemutathatjátok azokat az ÚRnak, de az oltárra nem kerülhetnek kedves illatul. 13Minden ételáldozatodat sózd meg. Ne hagyd le ételáldozatodról Istened szövetségének a sóját. Minden áldozatot sóval mutass be.
14Ha az első termésből mutatsz be ételáldozatot az ÚRnak, tűzön pörkölt kalászt és gabonadarát mutass be első termésed ételáldozataként. 15Adj hozzá olajat, és tégy rá tömjént; ételáldozat ez. 16A pap pedig füstölögtessen el emlékeztető áldozatként a darából és az olajból egy részt meg a többi tömjént: tűzáldozat ez az ÚRnak.

Jn 14, 1-6

Jézus az út az Atyához

1Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem! 2Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? 3És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek. 4Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat. 5Tamás erre így szólt hozzá: Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat? 6Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam.

Részletek

Dátum:
március 6
Esemény kategória:
Ugrás az oldal tetejére