Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Czapp József

2023.12.17 @ 00:00 - 2023.12.23 @ 23:30

Advent van. A várakozás ideje.
Sokmindent egyáltalán nem várunk.
Ilyen a halál. Sem másokét, sem a magunkét nem várjuk. Mégis eljön. Egészen biztosan eljön. Bármit teszünk, bárhogy élünk, bármit gondolunk el fog érkezni. Másokért is, értünk is. És milyen különös, hogy amikor kimondjuk: értünk jön a halál, talán soha nem gondolunk bele, hogy érkezésének megváltoztathatatlan ténye valóban a mi érdekünket szolgálja abban az értelemben, hogy e tudat jobbá, értékesebbé teheti az életet. Amit élünk. Ami a halálig tart. Aminek a halál vet véget, ad neki végleges keretet.
A veszteségeinket sem várjuk. Barátok, társak, szerelmek elvesztését. Mégis bekövetkeznek. Sorban, biztosan. Fájdalmakat sem tervezünk. Nem várjuk, hogy részünk legyen benne. Mégis van testi és lelki fájdalom, ami megtalál és legyengít, talán meg is változtathat bennünket.
Veszteségek, melyekért nem kell tennünk semmit mindennél bizonyosabban jelen vannak az életünkben.
És mi az amire várunk? Öröm, boldogság, siker, szerelem, anyagi biztonság.
Vágyak, remények, melyek azonban a mi hozzáadott munkánk, időnk, energiánk nélkül soha nem lesznek jelenvalók senki életében.
Karácsony Isten felfoghatatlanul nagy munkája értünk. Nem vártuk, de valósággá lett. Ettől különös. Egyedi.
A karácsony valósága megváltoztathatatlan.
Ez a tény bennünket tud megváltoztatni. A változás eredménye, hogy “sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.”
Isten szeretetében lenni. Nem várunk rá. Megkapjuk.
Adventben a megtestesülésre várunk. Arra, hogy bennünk megszülető valóság legyen az Isten akaratából megváltoztathatatlan karácsony ténye.

Részletek

Kezdés:
2023.12.17 @ 00:00
Vége:
2023.12.23 @ 23:30
Esemény kategória:
Ugrás az oldal tetejére