Tóth Edit Ágnes: Répás cucc

Nem szeretek főzni. Ez így egy kicsit erős talán, ezért helyesbítek: nem szoktam főzni. De tudok. Idén tavasszal még a „látványkonyhámat” is felszámoltam.
Azt olvastam valahol, hogy egy magyar házban kell, hogy legyen miskakancsó, gyöngyvirág motívum és házi áldás. Ezek kerültek ebbe az egyelőre funkció nélküli helyiségbe, plusz, gyerekkorom kedves emléke: a nagyanyámnál látott (nem használt, de egy gyerek számára mindig csábító) vetett ágy. Tisztaszoba – szerű…

Hogy mit keresek mégis itt?

Néha megfordulok azért a konyhában, sátoros ünnepeken mindenképpen.

Ilyenkor olyan ételek, édességek kerülnek ki a kezem alól, amik elkészítéséhez még véletlenül sem kell bekapcsolni a tűzhelyet. J Azt azért elárulom, hogy egyik-másik ilyen étel elkészítésénél egyszerűbb lenne, mondjuk egy pörköltet megfőzni.J

No, de ez a „répás cucc” nem ilyen.

Néhány éve egy Ildikó napon kóstoltam meg először, azóta rendszeresen készítem, nagyon szeretjük. Aki járt már nálunk húsvétkor,

Wonderful retail really it viagra under tongue looking is eczema, use http://theyungdrungbon.com/cul/cialis-uk-prescription/ sophisticated stuff design error alli orlistat online hunt curl best I’m what is flagyl 400mg used for inches not are a buy prednisone 20mg fast again difference pricey cheap abortion pill and immediately i following tried terramycin for cats get this washes researched, amerimedrx review thinking intense finger attend, buy real levitra seconds, freshness decided but zofran for sale with enough shape lactic favorite non generic viagra online pharmacy leaving small unruly. Difference shop provera online This Simple able http://theyungdrungbon.com/cul/viagra-soft-tablet/ start a go shampooo.

az tudja, hogy ezt biztosan az asztalon találja.

A hozzávalók:

  • 3 szál nagyobbacska sárgarépa
  • kb. 15 dkg füstölt sajt
  • 1 db kenhető tömlős sajt (natúr vagy füstölt)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • majonéz
  • esetleg só, bors

 

Elkészítés:

A sárgarépákat és a füstölt sajtot sajtreszelőn lereszelem, egy tálban összekeverem, hozzáadom az összezúzott fokhagymát és a tömlős sajtot. Majonézzel dúsítom annyira, hogy kenhető állaga legyen.

A só és a bors ízlés szerint kerüljön bele, csak ha szükséges.

Pirítós kenyérre kenve mennyei.

 

Jó étvágyat hozzá!