Receptklub

Ha kiderül, hogy valóban nemmind1, hogy mit eszünk, talán tényleg kezdetét veheti a megálmodott „Receptklub”, ahol közösen készítjük el valakinek a menüjét, és sokak társaságában fogyasztjuk majd el a Gyülekezeti Házban megtartott „Receptklub vacsorák” alkalmával.
Ez a mondat szerepel abban a bejegyzésben, ami a nemmind1, mit eszünk rovatot bevezeti. És valóban! Egyáltalán nemmind1, hogy mit eszünk, s az sem mind1, hogy milyen körülmények között tesszük mindezt!
A Receptklub egy olyan új kezdeményezése a gyülekezetnek, amely e honlap által kap nyilvánosságot, de, amely ötlet, rejtetten már rég ott van a gondolatainkban.
Sokszor, sokfélét főztünk már egymás megörvendeztetésére. A nemmind1.hu oldal gaszto-bejegyzései, remélem, hogy kedvet csinálnak sokaknak, ahhoz, hogy írjanak, ötleteket, s recepteket osszanak meg velünk, s egymással. Ha ez az elképzelés valóra válik már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy a Receptklub-esték valósággá váljanak! A legjobbnak gondolt menü-sorok beküldőit megkérjük, főzze meg receptjei alapján kedvenc ételeit mások társaságában, s a kíváncsiak jöhetnek, csatlakozhatnak, hogy részesei lehessenek a csodának! Jöjjenek minél többen, hogy közösen fogyasszuk el a legjobbnak gondolt ételeket! A kezdeményezés tehát kettős céllal jönne létre: egyrészt legyenek olyanok, akik hajlandók egymástól tanulni, s tudják jól érezni magukat egymás társaságában, másrészt legyenek olyanok, akik hajlandóak azért egy minimális összeget fizetni, hogy a mások által elkészített menü-sorokat jó társaságban elfogyasztják a Gyülekezeti Házban.

2013. 05.16.

Borvacsora a Gyülekezeti Házban

Néhány héttel ezelőtt a Gyülekezeti Házban egy nagyon kellemes estét töltöttünk együtt barátok, ismerősök, mintegy 30-35-en. Hivatalosan borvacsora volt a rendezvény: Jó ételek mellé jó borokat választottunk és ittunk. Ez alkalommal én voltam a házigazda, s kötelességemnek éreztem, hogy mindent én készítsek el a vendégeimnek. A teljesség igénye nélkül a menü: alioli és kacsazsírban pirított Olvassa tovább »

2013. 05.07.

Tóth Edit Ágnes: Répás cucc

Nem szeretek főzni. Ez így egy kicsit erős talán, ezért helyesbítek: nem szoktam főzni. De tudok. Idén tavasszal még a „látványkonyhámat” is felszámoltam. Azt olvastam valahol, hogy egy magyar házban kell, hogy legyen miskakancsó, gyöngyvirág motívum és házi áldás. Ezek kerültek ebbe az egyelőre funkció nélküli helyiségbe, plusz, gyerekkorom kedves emléke: a nagyanyámnál látott (nem Olvassa tovább »

2013. 05.02.

Gyümölcsfagyi, de gyorsan

Rátérünk lassan a levesekre is és az egytálételekre, húsokra, de indulásként még had álljon itt egy nyári ötlet, amit akár mindennap is elkészíthetünk. Semmi más nem szükséges hozzá, csak tej (lehetőleg zsírosabb), méz (cukor?) és fagyasztott gyümölcs. A legtöbb élelmiszer üzletben lehet minőségi fagyasztott gyümölcsöt vásárolni. A legmodernebb eljárások miatt ezek a gyümölcsök a legtöbb Olvassa tovább »

2013. 05.02.

Paradicsomos bulgursaláta recept

Amíg el nem készítettem, s meg nem kóstoltam, nagyon kétkedve fogadtam el az állítást, hogy ez a nyári csemege finom lehet. Az. „Nagyon is!” –hogy klasszikusokat idézzünk! Ha valaki tehát jót akar magának a forró nyári estéken, mindenképpen készítse el ezt az ételt, s hagyja, hogy egy autóban utazással eltelt nap, vagy a munkahelyen a Olvassa tovább »

2013. 05.02.

Cézár saláta recept

Mindenki úgy gondolja, tud Cézár salátát, mégpedig jó Cézár alátát készíteni. Vitatkoznék a határozott véleményt formálókkal! Biztosan tudnak olyan salátát készíteni, ami hasonlít a Cézár salátához, de az nem az. Az igazi Cézár saláta is olyan étel, amit az elkövetkező nyári időszakban bátran felvállalhatunk bármikor készítőként és fogyasztóként egyaránt. Ha megvan az alap saláta, ízlés Olvassa tovább »

2013. 05.02.

„Isteni” saláta recept

Főként húsvéti maradékokból készül a gyermekeim által „isteninek” nevezett saláta. Családi együttlét esetén önmagában is elégséges lehet egy jó vacsorához. Reprezentatívabb esetben a pirítóssal tálalt alioli mellett kiváló felhozó étel lehet, ha türtőztetni tudjuk magunkat. Ha a családnak, 4-6 főnek készítjük, vegyünk 30-40 dkg főtt sonkát, 2-3 db tojást, 8-10 db kisebb méretű csemege uborkát, Olvassa tovább »

2013. 05.02.

Aioli recept

Ez a sűrű, majonézszerű készítmény Dél-Franciaországból származik, de rendkívül népszerű Spanyolországban is. Fokhagymából, tojásból és olajból készül. Könnyű elkészíteni, s nagyon dicséri a készítőjét. Nyári estéken pirítóssal, jó, fehér száraz vagy rozé borokkal egész este lehet „nassolni”. Persze, leginkább előételként fogyasztják, nagy vacsorák előtt bemelegítésként. S, ha mi is így teszünk, a bort lecserélhetjük igazi Olvassa tovább »