Nemmind1, mit teszünk!

Itt most nem részletezett okok miatt „csak” 2010-ben költöztünk ki Mikepércsre. Hogy miért, majd máshol leírom. Most legyen elég annyi, hogy lakhatatlan volt a lelkészlakás.

És ez igaz! 2010 húsvétjára készült el a régi ház belső felújítása, s ez tette lehetővé, hogy ideköltözzünk, hogy „belépjünk” a gyülekezetbe. Sok minden történt addig is, de a tényleges gyülekezetépítés ekkor vette kezdetét. Ennek a munkának előre tervezett részlete volt egy foltvarró kör beindítása. Azért is mert önmagában ez a tevékenység egy jó közösségformáló alkalom, másrészt a sokszor, sok helyen leírt igazság miatt, hogy tudniillik a gyülekezet körülvevő kis közösségek kaput nyitnak a gyülekezethez szorosan még nem tartozó emberek előtt is. Már a gyülekezethez tartoznak, akik idejárnak, de nem tartoznak még annak a magjához, a rendszeresen templomba járó, hitvalló közösséghez. A cél persze az (is), hogy oda is tartozzanak!

Heteken belül sikerült egy lelkes gyülekezeti tagot találni, akivel meg lehetett osztani az elképzelés lényegét. Ő lett a kör szervezője. Jó egy hónapon belül elkezdte munkáját ez a nagyon sajátos kis közösség, akiknek tagjai között időről-időre felbukkannak újak is, de alapvetően ugyanaz a 10-04 ember jár rendszeresen. Megszületett az első munkaterv, s elkezdtek használt ruhát gyűjteni hozzá. A használhatónak gondolt ruhákat átmosták, felszaggatták, s elkezdték szabni az időközben elkészített tervnek megfelelően. Aztán elkészült az első, majd a második és sokadik falvédő, ágytakaró. Az elmúlt évben a felújított Gyülekezeti Ház nyugati falára terveztek és készítettek egy gyönyörű, sokszínű csillagot. A honlap sok képén látható ez a csillag.

A kezdetekkor még minimális gyülekezeti támogatásra is szükség volt anyagok, eszközök vásárlásához, mára azonban teljesen önellátó lett a közösség. Karácsonyra és húsvétra minden évben ajándéktárgyakat készítenek, s a gyülekezet tagjai nagy örömmel vásárolják meg, megteremtve ezzel a további működés anyagi feltételeit.

A Foltvarró kör alkalmairól és különleges „akcióiról” a honlapon folyamatos tájékoztatást adunk majd! Jelenleg minden második kedden 14 órától lehet az itt folyó munkába bekapcsolódni!